Sinds augustus 2006 heeft Urk een jongensturngroep die opgericht is door Dealine Romkes. Door de jaren heen hebben heel veel urker turners zich kunnen uitleven op de turntoestellen. Sinds augustus 2011 hebben wij, Koert en Jonathan, het in handen gekregen. Wij zijn beiden ook fanatieke turners en dragen dit met veel plezier aan de kinderen over. Vanwege de opleiding aan de Calo hebben wij de lesbevoegdheid om uw kinderen veilige, leerzame lessen aan te bieden.

 

Kleutergroep

De kleutergroep bestaat uit allemaal kinderen van 4 tot 6 jaar. Deze groep gaat vooral over een voorbereiding op het turnen zoals in de volgende groep gedaan wordt. 


Jeugd Recreatie
IMG 1299

De lessen van de jeugd van 6-11 jaar geven wij vooral met betrekking tot de basis van het turnen. Hierbij kun je denken aan spanningsoefeningen,
krachtoefeningen en lenigheidsoefeningen. Deze basisvereisten voor het turnen bieden we aan doormiddel van leuke activiteiten. Daarnaast leren we de kinderen natuurlijk ook de bekende turnoefeningen aan, hierbij kunt u denken aan ringzwaaien, trampolinespringen, vloeroefeningen, rekstokzwaaien en steunzwaaien.

 

 

 

Jeugd Selectie
alt

De lessen die wij aan de selectie jeugd aanbieden is vooral gericht op de wedstrijden.

Deze jongens trainen hard om een goede oefening te leren.
Elk kind heeft zijn eigen niveau en wordt daarop getraind.
Deze groep heeft ook zijn eigen kleding, die ze dragen wanneer ze aan een wedstrijd deelnemen.
De naam `selectie` zegt het al, wij selecteren de kinderen uit de recreatieve groepen
die boven de maat presteren en plaatsen deze, als het kind en de ouders het er mee eens zijn,

naar de selectie groep waar ze hun kwaliteiten nog meer kunnen uitbreiden.


Jeugd vanaf 12 jaar

Ook voor de oudere jongens is er een groep waarin we altijd erge leerzame en gezellige lessen draaien. Hierbij behandelen we verschillende onderdelen van het turnen en trainen we de turners om de stap naar de selectie te maken, zodat ze wedstrijden kunnen draaien. We hebben de beschikking over een valbak, wat je de mogelijkheid geeft om alle moeilijke sprongen te leren. Mede door de hoeveelheid aan `freerunners` in deze groep bieden we hier ook activiteiten aan die betrekking hebben op het freerunnen. Onderdelen die we vaak doen zijn bijvoorbeeld wallflip, dash, backflip en verder allerlei andere parkour tricks. We trainen elke vrijdag met een super gezellige groep.

Joas en Ik

We beschikken in de turnhal over allerlei verschillende materialen waarmee we alle kanten op kunnen. Zo hebben we de beschikking over meerdere trampolines, allerlei matten en nog veel meer turnmateriaal. Zo kunnen we de lessen heel divers aanbieden.

 

 

Ben je dus lenig en heb je veel energie en lijkt het je een leuke sport? Wij nodigen je uit om een keer te komen kijken. Voor jonge kinderen is het turnen een basis die je voor de rest van je leven hebt en waar je altijd voordeel van zult hebben. Ben je iets ouder, dan valt er nog steeds heel veel te leren en is het nooit te laat om te beginnen.